top of page

Acil Durum Planı

Acil Durum Planı işletmeler için zorunlu olan planlardır. Acil durum planları yapılırken dikkat edilecek en önemli hususlar işletme tehlikelerinin açıkça belirlenmesi ve acil durum tedbirlerinin riskler dikkate alınarak belirlenmesidir. Acil durum planları oluşturulurken işletmenin konumu, iş sınıfı, etrafındaki işletmeler yada diğer risk kaynakları dikkate alınarak oluşturulur.


Acil durum planları oluşturulurken acil durum ekip atamaları da yapılır. Acil durum anında görevli olan arama, kurtarma, söndürme, ilk yardım ekipleri ayrıca görevlendirilir ve eğitilir.


Acil durum planlarının eklerinden olan acil durum krokileri acil durum planı dikkate alınarak hazırlanan ve işletmede herkes tarafından görünecek şekilde belirlenen bölümlere asılır.


Acil Durum Planı Krokisi Nasıl Hazırlanır?

Acil Durum Krokisi işletmelerdeki acil durum planlarındaki riskler dikkate alınarak hazırlanır. Hazırlanan krokide işletmenin riskleri bölgelere göre risk seviyesi renklerine göre renklendirilip işaretlenir.


Acil Durum Krokisinde Neler Olmalı?

Acil durum krokilerinde acil durum anında acil çıkış ve yangın çıkış yolları belirtilir. Acil durum ekipmanları, alarm butonları, söndürme ekipmanları, elektrik, su, doğalgaz, vanaları, yangın söndürücüler, ilk yardım ekipmanları gibi acil durum ekipmanları belirtilir.


Acil Durum Krokisi Nereye Asılır?

Acil durum krokisi işletmede herkes tarafından görülür yerlere asılmaya özen gösterilir. Buna örnek verecek olursak işletme girişlerine, acil çıkış merdivenleri önlerine, üretim, yemek hane, soyunma odaları gibi herkes tarafından görülecek alanlara asılmalıdır. Otel, motel, pansiyon, airbnb günlük kiralık daireler, hastane gibi yatakhane sistemi olan yerlerde ayrıca her oda kapı arkasına asılması mecburidir.


Acil Durum Krokisi Nasıl Hazırlanır?

Acil Durum Krokisi hazırlanma aşamaları acil durum yönetmelikleri, yangın yönetmelikleri, sivil savunma yönetmelikleri dikkate alınarak işletme risklerine göre uzman yangın danışmanı ve grafikerler tarafından hazırlanır. İşletmenin mimari planları üzerinden makine ekipman ve acil durum ekipmanları ISO standartlarına göre hazırlanmış piktogramlar ile belirtilir. Hazırlanan krokiler eğer mimari plan yok ise yerinde lazer metreler ile ve elle taslak çizimler yordamı ile bilgisayar ortamına aktarılır. Tasarımlar vektörel olarak hazırlanır ve işletmeye son onaylarından sonra tealim edilir.


Sizin de bir Acil Durum Planı Krokisine ihtiyacınız varsa bizimle hemen iletişime geçip fiyat teklifi, ön keşif yada acil durum danışmanlık hizmeti talebinde bulunabilirsiniz.



Balkon Güvenlik Filesi

Bina Merdiven Boşluğu Filesi

Fabrika Kuş Filesi

Güvenlik Filesi

Halı Saha Filesi

bottom of page