top of page

ILO, İşgücü Göçü Küresel Medya Yarışması'nın Onuncusu Başladı!

ILO

11 Eyl 2024

2014 tarihli Zorla Çalıştırma Sözleşmesi Protokolü’nün onuncu yıl dönümü münasebetiyle yarışmada, zorla çalıştırma ve insan ticareti ile ilgili haberlere özel bir ödül verilecektir.

CENEVRE (ILO Haberleri) - Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) onuncu Küresel Medya Yarışması ‘nı başlatıyor. Amacı, işgücü göçüne ilişkin adil ve dengeli medya haberlerini ayırt etmektir. Bu, özellikle olumsuz ve basmakalıp kamu anlatılarının göçmen işçilere yönelik ayrımcılığı ve istismarcı uygulamaları körükleme açısından yaratabileceği etki nedeniyle önemlidir.


Yarışma profesyonel ve hala öğrenciliğe devam eden gazetecilere açıktır ve uluslararası göç, zorunlu çalışma ve gazetecilik uzmanlarından oluşan bir panel tarafından değerlendirilecektir. Kazanan eserler, yaratıcılık, doğruluk, denge ve göçmen işçilerin yaşamlarının çok boyutlu yönleri de dahil olmak üzere işgücü göçünün olumlu bir şekilde tasvir edilmesini dikkate alan bir dizi kritere göre seçilecektir.


Küresel Medya Yarışması 10 yıldır gazetecilerin İşgücü Göçü anlatılarını şekillendirmedeki önemli rolünü kutluyor, göçmen işçilerin katkılarını vurguluyor ve aynı zamanda devam eden zorla çalıştırma ve sömürü risklerine ışık tutuyor

Gladys Cisneros, ILO İşgücü Göçü Şubesi Şefi ve yarışma jürilerinden biri.


Küresel Medya Yarışması'nın onuncu yıl dönümünü kutlamak üzere Protokolü 2014 tarihli Zorla Çalıştırma Sözleşmesi Yarışma, zorla çalıştırma ve insan ticareti ile ilgili haberlere adanmış özel bir ödülle bir kazananı daha ödüllendirecektir.


Nasıl girilir

Online katılım formunu doldurun ve eserinizi şu formatlarda gönderin: yazılı basın, fotoğraflı makale, multimedya, podcast, video veya radyo. Her dilde başvuru kabul edilir. Ancak, İngilizce, Fransızca veya İspanyolca bir çeviri eklenmelidir. Öğrenciler yayınlanmış veya yayınlanmamış bir medya eseri gönderebilirler.


Önemli tarihler

31 Ekim 2024 (Orta Avrupa Saati ile 23:59): Online katılım formu aracılığıyla başvurular için son tarih .


Aralık 2024: Yarışmanın kazananları Uluslararası Göçmenler Günü'nü kutlamak üzere açıklanacaktır.


Ödüller

Dört profesyonel ödül (zorla çalıştırma ve insan ticaretine adanmış bir özel ödül dahil) ve bir öğrenci ödülü verilecektir. Kazananlar, profesyonel kategoride 1.200 ABD Doları ve öğrenci kategorisinde 500 ABD Doları tutarında nakit para ödülü veya çevrimiçi bir burs programına katılmak için ücretli bir burs arasında seçim yapabilirler. ITC-Turin 2025'te adil işe alım veya zorla çalıştırma veya işgücü göçü kursu.


Daha fazla bilgi için bkz. Şartlar ve Koşullar.


Yarışma, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu, Uluslararası İşverenler Örgütü, İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Equal Times, Dayanışma Merkezi ve Asya'daki Göçmen Forumu ortaklığında düzenlenmektedir. Yarışma 'Adil İşe Alım Entegre Programı - Aşama IIII ' (FAIR III) ve Köprü Projesi - Aşama II.

Kaynak:

Blog Yazıları

bottom of page