top of page

İş Kazası Sonrası Sigortası Yapılana Kadar Bekletildiği İddia Edilen İsmail Can Seçkin Hayatını Kaybetti

İSG

13 Eyl 2024

Ankara Yenimahalle`de bir tatlı imalathanesinde çalışan İsmail Can Seçkin (26), 19 Ağustos'ta 4 metrelik merdivenden düşerek ağır yaralandı.

İddialara göre, Seçkin'in sigorta girişi kazanın ardından yapıldı ve bu işlem tamamlanmadan önce hastaneye kaldırılmadı. Seçkin, Bilkent Şehir Hastanesi'ne kaldırıldıktan 22 gün sonra yoğun bakımda hayatını kaybetti.


Olayın ardından Seçkin'in sigorta girişinin e-Devlet kayıtlarında kaza tarihi olan 19 Ağustos'ta yapıldığı görülürken, son sigorta çıkışının ise mart ayında yapıldığı belirlendi. Seçkin'in ağabeyi Halil İbrahim Seçkin, kardeşinin kazadan sonra sigorta girişinin yapıldığını ve bu süreçte yaşanan gecikmenin hayatını kaybetmesine neden olduğunu öne sürdü. Halil İbrahim Seçkin, "Kardeşim düşüp ağır yaralandıktan sonra, önce sigorta işlemleriyle ilgilenilmesi ve ambulansın geç çağrılması büyük bir zaman kaybına yol açtı. Sigorta yerine hemen ambulans aranmış olsaydı, belki kardeşim hayatta olabilirdi. Bu durum, sorumluların ceza almasını gerektiriyor" dedi.


Halil İbrahim Seçkin, ayrıca olayın kamera kayıtlarının bulunmaması, merdivenlerin güvenlik eksiklikleri ve ilk müdahale yapılmadan sigorta işlemleriyle ilgilenilmesi gibi konuları da eleştirdi. "Kardeşimin kafasında ciddi morarmalar oldu. Düşme anından sonra hemen hastaneye kaldırılabilirdi. Bu tür ihmaller kabul edilemez" diye konuştu.


İş yeri yetkilileri ise daha önce yaptıkları açıklamalarda, olayın merdivenden düşme şeklinde gerçekleştiğini ve hastaneye kaldırılmasında bir gecikme yaşanmadığını iddia etti.



Kaynak:

Blog Yazıları

bottom of page