top of page

İş güvenliğine odaklanan SafetyCulture, 2.5 milyar dolar üzerinden 165 milyon dolar yatırım aldı

İSG

9 Eyl 2024

SafetyCulture'ın 165 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna Airtree Ventures liderlik etti. Sidney merkezli şirketin yatırım turunda Blackbird Ventures ve Morpheus Ventures yer aldı.

İş güvenliği alanında çalışan SafetyCulture, 165 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırımla birlikte şirketin değerlemesi 2,5 milyar dolara yükseldi. SafetyCulture'ın 165 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna Airtree Ventures liderlik etti. Sidney merkezli şirketin yatırım turunda Blackbird Ventures ve Morpheus Ventures da yer aldı.


SafetyCulture yeni gelen yatırımı yapay zeka çözümlerini geliştirmek, büyük çok uluslu şirketlere hizmet sağlamak ve operasyonlarını genişletmek için kullanılacağını açıkladı. 

2004 yılında Luke Anear tarafından kurulan şirket, temelde iş yerlerindeki güvenlik ve operasyonları iyileştiren bir yazılım platformu geliştiriyor. Şirketin sunduğu araçlar, iş yerindeki güvenlik önlemlerini takip etme, kalite kontrolünü sağlama ve operasyonları daha verimli hale getirme üzerine odaklanıyor. Başlangıçta yalnızca güvenlik ve uyumluluk üzerine hizmet verirken zamanla genişleyerek üretim, depo ve sahada çalışan personel için daha kapsamlı araçlar sunmaya başladı.


SafetyCulture’ın araçları, çalışanların güvenlik kontrollerini kolayca yapmasını, hataları önlemesini ve iş süreçlerinde iyileştirme fırsatlarını bulmasını sağlıyor. Yapay zeka destekli çözümleri ile şirketler, iş süreçlerinde küçük ama önemli verimlilik artışları sağlayarak tedarik zincirlerinde iyileştirmeler yapıyor. Bir süpermarkette bozulmak üzere olan ürünleri hızlıca tespit ederek stok yenileme sürecini hızlandırıyor.


SafetyCulture, sadece iş yeri güvenliği değil, kalite kontrolü ve iş geliştirme için de çok yönlü bir platform sunuyor. Bu da büyük şirketlerin operasyonlarını daha etkili yönetmesine yardımcı oluyor.

Kaynak:

Blog Yazıları

bottom of page